Így gondolom

Így gondolom

Oktatás

2015. március 18. - zsalab

Bevezető bejegyzés elolvasása ajánlott.

Sajnos most valahogy képbe jött az, hogy milyen jó munkásembernek lenni, pont mint Ázsiában. Állítólag az a jövő, valahogy ezzel én nem tudok egyet érteni. Lehet hogy a munkanélküliségi rátát ezzel le lehet csökkenteni, de az országot nem nagyon fogja előre vinni, ha itt biorobotok lesznek, pont mint Ázsiában. Lehet mondani a nagy innovációt, hogy most már Ők diktálnak de aki dolgozott velük az tudja, hogy nem így van. Természetesen ott is vannak tehetséges nem csak "biorobot" emberek. Akinek viszont van esze, az elmenekült már onnét maximum visszatér és a gyárát ott építi fel mert olcsó a munkaerő. Az ázsiai olcsó munkaerő is megérne egy posztot.

A kitörési pont az oktatás, ugyanis egy nemzetnek nem attól fog jól menni mert munkaképesek 100%-a dolgozik gyárban, de még az elképesztő magyar mezőgazdaság sem ér semmit. A képlet egyszerű, akkor tudunk jó pénzért dolgozni ha olyat csinálunk és olyan szinten mint senki más. Nem véletlen, hogy azon országok mennek jól ahol a hozzáadott érték magasabb. Krumplit bárhol lehet termeszteni ahol az éghajlat megengedi, lehet nem lesz olyan fantasztikus mint a magyar, de nem lesz akkora különbség.

A felemelkedés kulcsa az innováció. Amennyiben tudunk új termékeket tervezni, fejleszteni valamint új technológiákat kutatni és azt az értékesítésig elvinni akkor lesz itt jólét. Az államnak az oktatásban fontos szerepe van, a sok hülyeség helyett amit soha senki nem használ az életében kell egy értelmes képzést megalkotni. Nem vagyok szakértő a kérdésben, de az egyértelmű, hogy sok minden hiányzik a jelenlegi oktatásból

- gazdaság reális bemutatása

- ideális és reális állam megismerése

- vállalkozás alapítás, vezetés

- motiváció az új megismerésére

- megtalálni a gyereknek a legmegfelelőbb szakot (azt ami érdekli és amiben jó)

Az isoklának a legfontosabb feladata nem a tudás bezsúfolása a diák fejébe. A gyermeknek meg kell tanítani, hogyan boldogulhat az életben, hogyan tanulhat, hogyan képezheti magát, hogyan építhet vállalkozást. A gyereket abba az irányba kell terelni, hogy a közösen megtalált érdekődési körében hogyan boldogulhat, hogy szerezhet abban tudást, és azt a tudást hogy alakíthatja jövedelemmé.

Természetesen itt már képbe fog kerülni az, hogy Magyarország nagyon pici állam, az emberiség jelenlegi tudás szintjén egyszerűen nem boldugulhat önmaga. Erre egy megfelelő közeg lenne az EU, de ehhez még szorosabb integrációra lenne szükség. Igen, sokkal szorosabbra.... olyasmire mint az USA. Ez a téma is kapni fog egy bejegyzést.

U.I.: az utolsó mondtatból egyesek téves következtetést vonhatnak le; sajnos nem kapok pént az USA-tól, ha kapnék elfogadnám és vállalnám, de persze nem köpném érte magam szembe.... de nem nem kapok.

 

UPDATE:

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/finland-schools-subjects-are-out-and-topics-are-in-as-country-reforms-its-education-system-10123911.html

A bejegyzés trackback címe:

https://igygondolom.blog.hu/api/trackback/id/tr357281893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása