Így gondolom

Így gondolom

Bevezető

2014. december 27. - zsalab

Roppant egyszerű módon elegem van a jelenlegi (és múlt béli) politikából. Azért nem megyek szavazni mert jelenleg nincs alternativa. Egyik rosszabb mint a másik. Előszőr is szögezzük le, nem kívánom vissza egyik korábbi politikai pártot sem.

A blogon az én saját véleményemet írom le, lehet nincs igazam sok kérdésben, nem kívánok meggyőzni senkit semmiről.

Megértés

Legnagyobb problémának látom magyarországon, hogy az emberek többsége egyszerűen nem érti hogyan működhet jól egy állam. Nagyon sokan (sajnos személyesen is ismerek ilyet) úgy gondolják, hogy az államnak kell megoldani minden problémát. Az államnak van pénze, annyi amennyit akar, fizesse ki, legyen olcsóbb, legyen több. Egyenlőre nem mélyednék el abban, hogy ez miert nem igaz.

Másik hatalmas problémánk, hogy senki sem akarja magát hibáztatni ha valami nem úgy megy ahogy szeretné (gondolom ez része az emberi természetnek). Előszőr is el kell fogadjuk emberi mivoltunkat és gyengeségeinket, nem hibást kell keresni hanem azt kell kérdezni magunktól, hogy mindent jól csinálunk-e. Sokkal könnyebb valakire fogni a saját sikertelenségünket (EU, zsidók, cigányok, USA, politikusok, tulajdonképpen bárki) mint beismerni, hogy lehetnénk jobbak ha akarnánk. Itt jegyezném meg, hogy a blog nem azért született mert én sikertelen vagyok és a politikát választottam az én kifogásomnak. Szerencsére jól mennek a dolgaim, az a kis kevés amit elértem azt mind magamnak köszönhetem.

Történelem

Azthiszem kicsit túlzó ez a cimke, mivel nem szeretnék elmélyedni a kérdésben. Egyszerűen azt látom, hogy gondolkodásmódunk és sikertelenségünk oka a túl gyorsan érkezett kapitalizmus. Egyszerűen az itt élő emberek többsége nem volt felkészűlve, senki sem készítette fel őket. Azt hitték jön a kapitalizmus és akkor kolbászból lesz a kerítés. Ez nem így van, de ugye ezt már tudjuk. A multat viszont szem elött kell tartsuk amikor tervezzük a jövőt, de nem szabad ott élnünk és tudnunk kell, hogy nincs két azonos helyzet.

Cél

Az én személyes célom, hogy egy olyan országban élhessek ami nem a hazugságokon alapúl. El kell ismerjük gyengeségeinket és felfedezni erősségünket. El kell magunkat helyezni a vilgágban egy reális világképpel. A problémáinkat akkor tudjuk megoldani ha felismerjük azokat. Az én személyes célom nem a mérhetetlen jólét, én inkább egy olyan stabil és megbizható országot szeretnék ahol gyermekeink és unokáink nem fizetnek a mi bűneinkért. Magam részéről én inkább most dolgoznék keményen és nélkülöznék a jővő generációjáért. Csodák sajnos nincsenek, ahhoz hogy megoldjuk a problémáinkat és ne adjuk a következő generációnak ahhoz bizony kemény munka szukséges.

Probléma

Legégetőbb problémánk, hogy a jelenlegi politika kiasználja emberi mivoltunkat. Az emberek igényét szolgálja ki, azt mondja mi vagyunk a legjobbak de hát ugye valaki (EU, USA, zsidók....) bizony elveszi tőlünk a lehetőséget. Senki de senki nem meri bevallani, hogy ha megszerzi a vezető szerepet az ország irányításában akkor nem lesz itt csoda. Ha az egyik oldal A-t mond a masik homlok egyenest az ellenkezőjét. Soha még csak fel sem merül, hogy együtt kellene tolnunk ezt a biciklit. Persze ehhez olyan pártok kellenének akik célja nem a hatalaom, hanem az ország építése az elkövetkező generációknak.

Megoldás

Ez itt a legkeményebb feladat, ugyanis akik jól, reálisan tudnák vezetni az országot Ők nem akarják. Mert nem akarnak ezzel foglalkozni, remekül elvannak a saját kis sikeres életükben (ne gondoljuk azt, hogy a civil életben sikertelen ember meg fogja tudni oldani a problémáinkat). Jelenleg maradnak azok akik politikusok akarnak lenni (magam részéről nem értem mi a motiváció), de természetesen mivel Ők politikusok ezért sosem fogja érdekelni Őket a jövő, csak azzal fognak foglalkozni, hogy addig hatalomban maradjanak és Ők diktálhassanak amíg világ a világ. A kiutat mindenképpen abban látom, hogy valakiknek be kell áldozniuk a civil életüket és egy racionalista írányt felvállalni. A kérdés az, hogy megérthető-e a társadalommal, hogy a jelenlegi irány zsákutca, a kérdés csak az, hogy meddig tudunk még ebben az irányba menni. Meg kell értetni a társadalommal, hogy áldozatokat kell hoznunk, fel kell vállalnunk a tenni akarást, azt hogy a mi életünk nem csak az elkövetkező generáció számit.

Remény

Egyre több ember ábrándul ki a jelenlegi irányzatból. Elege van abból, hogy hazugságok között probálunk túlélni. Remélem, hogy születőben van egy új politika, az igazság politikája. Persze sosem lesz tökéletes egyetértés és az igazság is sok esetben szubjektív. Mint irtam csodák nincsenek, de ennél jobb mindenképen lehet.

Témák

Az alábbi lista tartalmazza azokat a témákat amiben még születhet bejegyzés ezen a blogon. Sajnos nem sok időm van ezzel foglalkozni, nem is szeretnék... 

  • állam működése - milyen feladatokat és problémákat kell megoldjon az állami és mi az amit nem szabad az államra bízni
  • hitel - hogyan is kellene használni
  • oktatás - a jövőnket csak a kimagasló tudásunk tudja biztosítani
  • egészségügy - a jelenlegi rendszer fenttarthatatlan, meg kell értsük, hogy az egészség nincs ingyen
  • nyugdíjak - mindenki tisztában van vele, hogy a jelenlegi rendszer nem működhet tovább, még sem tesz senki semmit
  • készpénz - a készpénz a korrupció és a fekete gazdaság meleg ágya, az elektronikus fizetés irányába kell terelni a teljes pénzforgalmat
  • adózás - roppant bonyolult adórendszerünk van, talán még az is tudja akinek nincs vállalkozása
  • választás - bármennyire is antidemokratiukus, de bizony súlyoznunk kell a szavazatokat
  • nemek aránya - kicsit elvontabb, de miért akarjuk kikényszeríteni az fele fele arányt (politika, cégvezetés), természetesen hátrányos megkülönböztetés sem lehet
  • cigány kérdés - sokan mondják hogy nincs is ilyen kérdés, de amiről az emberek mégis úgy gondolják, hogy van tehát nem mehetünk el azzal mellete, hogy ilyen márpedig nincs
  • egyházak - megengedhetjük, hogy finanszírozzuk?
  • sport - nem kérdés, hogy nagyon fontos, de milyen határok között kell ezt finanszírozni?

 

U.I.: Se idom se energiam a helyesírasi, fogalmazasi problemakkal foglalkozni, mint irtam en ezt a blogot sajat magam kedvere irom.

A bejegyzés trackback címe:

https://igygondolom.blog.hu/api/trackback/id/tr257014291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása